DRUŠTVO VESTI

Nezavisni sindikat policije: Plaketa zahvalnosti Dijani Hrkalović

”Mafijaška kuma u vrhu policije”, kako su je nazivali u nekim medijima dobila nagradu

Nezavisni sindikat policije: Plaketa zahvalnosti Dijani Hrkalović povodom Dana sindikata

Povodom 27. rođendana Nezavisnog sindikata policije 27. jula 2018.
su Predsedavajući Predsedništva Velimir Lukić i član predsedništva Srđan Jovanović uručili plaketu Državnom sekretaru MUP-a Dijani Hrkalović u znak zahvalnosti na pruženoj nesebičnoj pomoći i podršci u realizaciji programskih načela sindikata, kako piše na plaketi.

Gospođa Hrkalović je nažalost bila sprečena da u utorak prisustvuje proslavi Dana sindikata tako joj je danas uručeno priznanje. -piše u objavi na sajtu NSP.

Nije loše podsetiti se iz više novinskih tekstova šta su mediji pisali, a i da sindikati policije nisu bili oduševljeni sa Dijanom Hrkalović:

   Ko je ko u MUP? Ko je Dijana Hrkalović?

Kadar naprednjaka Dijana Hrkalović (28), sekretar Uprave kriminalističke policije MUP i bivši zamenik šefa kabineta ministra policije Nebojše Stefanovića, postavljena je na ovu važnu funkciju pre dve godine, iako je prethodno imala samo 12 meseci staža u MUP.

Atraktivna Požarevljanka, po zanimanju psiholog, munjevito je napredovala u vrhu srpske policije, u kojoj danas vedri i oblači.

Dijana Hrkalović je master psihologije, a 2012. bila je dvanaesta na listi kandidata SNS za odbornike u Skupštini Grada Beograda. Dijana je, prema pisanju medija, u SNS radila u grupi botova u ime opštinskog odbora Palilula. Kako se čini, brzo je avanzovala.

Mafija preuzela policiju

Kurir: MAFIJAŠKA KUMA U VRHU POLICIJE

Za sve se pita

Hrkalovićeva je postala sekretar Uprave kriminalističke policije sa svega godinu dana radnog staža u policiji. Šest meseci radila je u BIA, a šest je bila zamenik šefa kabineta ministra policije. Međutim, ona, pored još nekoliko visokih funkcionera, već vodi glavnu reč u Ministarstvu unutrašnjih poslova i pita se za mnoge ozbiljne stvari – kaže sagovornik blizak vrhu MUP i dodaje:

– Njoj se poveravaju važni poslovi. Učestvovala je i u pregovorima sa sindikatima, a bila je i na saslušanju bivšeg načelnika UKP Rodoljuba Milovića u slučaju „Papaja“ kao član Radne grupe, ali i u ispitivanju glavnog urednika Telepromtera Danila Redžepovića. Takođe, ona je jedan od glavnih operativaca u prljavom ratu protiv Kurira.

Kurir:Državna sekretarka 12 puta spasla Mutavog od robije! Kriminalcima delila značke! 08.08.2017.

Dijana Hrkalović, državna sekretarka MUP i bliska saradnica ministra Nebojše Stefanovića, ne samo da je trebalo da bude kuma na venčanju ubijenom vođi navijača Partizana i osuđenom narko-dileru Aleksandru Stankoviću, zvanom Sale Mutavi, već mu je navodno pružala zaštitu i pomogla da čak 12 puta izbegne odlazak u zatvor, saznaje Kurir iz nekoliko izvora u policiji.

Napredna funkcionerka

Izvori našeg lista navode da su posebnu zaštitu uživali upravo članovi kriminalne grupe Saleta Mutavog, koji je bio dugogodišnji Hrkalovićkin bliski prijatelj.
– Brojni kriminalci su, zahvaljujući Dijani Hrkalović, bili zaštićeni i nisu odgovarali za mnoge kriminalne radnje. Pa javna je tajna da je ona uticala čak i na to da se Saletu Mutavom 12 puta odloži odlazak na robiju. Takođe, zna se da je Hrkalovićka bila ta koja je tražila da se određenim momcima iz kriminalnog podzemlja daju policijske značke, a onda su oni zauzvrat uvek bili tu kad je trebalo obaviti prljave poslove za državu – tvrdi naš sagovornik.

Pitanja novinara

Inače, među pripadnicima MUP vlada veliko ogorčenje zbog činjenice da je mafija preuzela policiju. Kako za naš list kaže jedan od policajaca, koji je želeo da ostane anoniman, javna je tajna da Hrkalovićka ima dosta prijatelja među ljudima iz kriminalnog miljea.

Dijana se bacala na auto u kojem je bilo telo Saleta Mutavog, tvrdi naš izvor preneli su mediji.

– Svi znaju da je ona slaba na te „opake momke“ s beogradskog asfalta i da voli da se druži s njima. Ubijeni Sale Mutavi je bio samo jedan od njenih prijatelja. Inače, svi se i dan-danas sećaju kako je prošle godine, kad je Mutavi ubijen, otišla na mesto ubistva i, navodno, bacala se na automobil u kojem je on ležao mrtav, htela je da ga zagrli… A prethodno je, navodno, u kancelariji plakala i histerisala kad je čula da joj je prijatelj ubijen – ispričao nam je ogorčeni policajac, piše Kurir.

DIJANIN ODNOS PREMA SINDIKATU SKANDALOZAN

Podsetimo i da je Socijalnopolicijski front saopštio da nije zadovoljan sastankom održanim s tadašnjim zamenikom šefa Stefanovićevog kabineta Dijanom Hrkalović. Ona je, kako su saopštili, umesto zauzetog Stefanovića primila policajce i okarakterisana je od strane predstavnika sindikata kao arogantna, što su oni shvatili kao odnos države prema policiji koji je omalovažavajući i neozbiljan.

Momčilo Vidojević iz NPSS tvrdi da je Hrkalovićeva imala veoma loš odnos s predstavnicima sindikata.

– Ona sa dva dana službe vodi glavnu reč. Njen odnos prema nama je skandalozan, očekuje da samo klimamo glavom. Imao sam sukob s Hrkalovićevom i među nama su pale teške reči – rekao je Vidojević za Kurir.

Rat mafiji objavljen: OSVETA ZBOG UBISTVA MUTAVOG?

Rat mafiji

Hrkalovićeva je takoreći bila odlučna da osveti prošlogodišnje ubistvo Saleta Mutavog, pa je zato, kako tvrde u policijskim krugovima, Nebojša Stefanović samo dan nakon Stankovićeve likvidacije morao da izađe u javnost i objavi „rat mafiji“.

Objavljujemo rat mafiji, ovo će biti teška borba, u koju policija i bezbednosne službe ulaze – rekao je Stefanović dan nakon ubistva Saleta Mutavog, dodavši da je tu likvidaciju izvela „najorganizovanija kriminalna grupa na Balkanu“.

Izvor: Kurir, Teleprompter

Obrada: Jutarnji GLASnik                        Foto: Printsc

Ostavite komentar