VESTI

Nove prijave protiv Peconijevog Vitala i novo obraćanje Ani Brnabić: Smenite parazita, načelnika republičke inspekcije!

NOVE PRIJAVE EKOLOŠKOG POKRETA VRBASA PROTIV VITALA

VITAL – DŽINOVSKI KLINAC BEZ PELENA!

Foto: Printscreen/ EPV, agencije

Par nedelja posle, nova bitka! Stara priča sa „Vital“-om! Kanal prepun njihovog đubreta, a mi štancamo nove prijave! A šta se dešava sa gomilom ranije podnetih?!

Tužilaštvo se valjda „nije ni sastavilo sa prethodnom“! Od njih skoro neće biti vajde! Al’, evo im još jedna, „da ne dangube“!

Obe pokrajinske inspekcije – i vodna, i za životnu sredinu, po nalogu svojih šefova, a po našoj prošloj prijavi, početkom nedelje obišle su „Vital“.

Epilog: sutradan su ventili iz kolektorskih jama ove fabrike ponovo odvrnuti! „Prljavi cunami valja se ka Srbobranu“! Toliko o ubedljivosti inspekcije i njihovom autoritetu!

Po rečima Nataše Milić u emisiji RTS-a prošle nedelje, inače v.d. direktora Republičke direkcije za vode – Republička inspekcija u 2016. godini podnela je svega dve prekršajne prijave!? „To reče i ostade živa“!

Nataša Milić, v.d. direktora Republičke direkcije za vode

Nismo čuli da se, bilo ko „brecnuo na ovu izjavu“! U emisiji je inače gostovao i ministar za životnu sredinu, g. Goran Trivan!

Jesmo li pomenuli da je dotična gospođa nadređena Republičkoj inspekciji za vode!

Skandalozno!

Ovo je bio razlog da se opet obratimo Ani Brnabić sa zahtevom da suspenduje dotičnog načelnika republičke inspekcije! S ovim inspekcijskim kadrom, ne može se sprečiti vandalizam nad prirodom i pristići Evropa!

Smeniti parazite! Počev od ovog!

Inače od prethodnog obraćanja Ani Brnabić, te ministrima Branislavu Nedimoviću i Goranu Trivanu, nismo dobili nikakav odgovor! Još uvek smo izgleda nevidljivi i nečujni u njihovoj stratosferi!? Neka, nismo ni mislili da ćemo dobaciti toliko visoko! „Rastemo lagano i kontinuirano – uletećemo i mi jednom u njihovu percepciju“! „Oglasiće se tada i njihove glasne žice na naše zelene note“!

Još jedna zanimljivost! I pored korektnog odziva regionalnih medija, lokalni mediji su izgleda „alergični“ na ovu vrstu naših aktivnosti. I pored urednog obaveštavanja, selektivno prenose naša saopštenja, kad god se u njima provuče i najmanja kritika nekog dela državne uprave!? – „Pohvalno“! Visoka odgovornost prema sponzorima! Istina, malo čudna prema ugroženim građanima koje informišu?!

Ova aktivnost deo je kampanje podizanja vidljivosti civilnog sektora u Srbiji, koja je omogućena realizacijom Projekta „Osnaživanje odgovornosti i obaveza za bolju životnu sredinu“, koji se realizuje uz podršku programa CSOnnect, koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REC). Program finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

Izvor: EKOLOŠKI POKRET VRBASA

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Pročitajte još“]

Ostavite komentar