VESTI

Novosađanin predvodio međunarodnu grupu dilera narkotika: Uhapšeni sa 8kg kokaina

U koordiniranoj akciji BIA, SBPOK i Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK) danas je raskrinkana međunarodna organizovana kriminalna grupa koja je distribuirala kokain u Češkoj, Nemačkoj, Italiji, Austriji, Slovačkoj i Mađarskoj.
Foto: Screenshot/ Blic

Prema saznanjima „Blica“, u Češkoj su na primopredaji sa četiri kilograma kokaina uhapšeni Branislav Cvijović, Josip Capik i Branislav Bikić. U Srbiji su uhapseni Radosav Cvijović, organizator ove kriminalne grupe, i njegov zet Slavko Pavlov, teniski trener koji živi i radi u nemačkom gradu Ulmu.

U akciji srpske policije pretresena su četiri stana i kuća, a jedinica za finansijske istrage proverava sadržaj sefa i račune. U Češkoj je kasnije otkriveno još četiri kilograma kokaina. Kod pripadnika ove kriminalne grupe pronađeno je u Češkoj i Srbiji još i 100.000 evra, a oduzeti su i automobili „mercedes“, „audi“ i „porše panamera“, koji je pripadao Pavlovu.

Kuću Radosava Cvijovića zvanog Cviko pretresena je večeras. Objekat na uglu Trga 27. marta i Ulice cara Lazara policija je opkolila i nije dozvoljavala bilo kakvo remećenje akcije.

Foto: Screenshot/ Blic

Pre desetak godina mediji su pisali da je Cviko prema operativnim podacima policije jedan od najvećih novosadskih narko-dilera, a uhapšen je i 2009. godine u policijskoj akciji „Morava“.

Tada je prema informacijama iz medija hapšen zbog nelegalnog pištolja, a bio je predstavljen kao vodeći diler narkotika u Novom Sadu.

Izvor: Blic

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar