VAŠ GLAS VESTI

O’Konel: Korupcija će uništiti Kosovo-strpljenje kosovskih prijatelja iščezava

O’Konel: Korupcija će uništiti Kosovo-strpljenje kosovskih prijatelja iščezava

Nepotizam, korupcija i zarobljavanje države uništiće Kosovo, izjavio je  ambasador Velike Britanije u Prištini Rori O’Konel. “Strpljenje kosovskih prijatelja iščezava.
Građani Kosova zaslužuju bolje, ali samo ako odluče da kazne one koji su uključeni u ovakve radnje“, poručio je O’Konel, prenosi Kosovo onlajn. O’Konel je tako podržao ambasadu SAD koja je sledila primer njegove zemlje i povukla se iz odbora Agencije za poređenje i verifikaciju imovine.

On je ponovio da se povukao iz tog odbora kada je kosovska skupština imenovala Nasera Šalju, jer ga smatraju nekvalifikovanim i nekompetentnim i to zbog njegovih veza sa poslanicima iz vremena dok je bio u OVK. “Skupština je ignorisala kvalifikovanog kandidata koji nije imao te veze. Sada su SAD sledile naš primer“, rekao je O’Konel.

“Nema smisla gubiti vreme pokušavajući da pomognemo kosovskim institucijama kada se većina u kosovskoj skupštini ne brine o tome i kada se pojedinci ne stide da rade nepravedno i nepravilno”, poručio je ambasador Velike Britanije.

Ambasada SAD je danas, kao i Britanci prethodno, povukla svog predstavnika iz kosovske Agencije za poređenje i verifikaciju imovine, nakon što je pre nekoliko meseci u odbor te agencije izabran Šalja, bivši komandant Oslobodilačke vojske Kosova, kojeg predstavnici diplomatskih misija u Prištini smatraju nekvalifikovanim.Izvor:Danas 

Na Kosovu prepolovljen uvoz roba iz Srbije i BiH
Foto: Printscreen/ magazin-restart.com
Izvinjenjenje odlazećem britanskom ambasadoru Roriju O’Konelu

Da podsetimo samo dva dana ranije, 14.08.2019. usledilo je izvinjenje odlazećem britanskom ambasadoru Roriju O’Konelu zbog netačnih navoda u saopštenju
Kosovsko Ministarstvo za evropske integracije, koje predvodi Durate Hodža, uputilo je izvinjenje odlazećem britanskom ambasadoru Roriju O’Konelu zbog netačnih navoda u saopštenju za javnost koje je Ministarstvo objavilo posle sastanka sa ambasadorom, javlja Kosovo onlajn.

Ambasador O’Konel je posredstvom Fejsbuka u celini demantovao navode objavljene u tom saopštenju i naglasio da o pitanjima koja su navedena u saopštenju Ministarstva – nije razgovarano.

O’Konel je na svom Fejsbuk nalogu napisao da je pitanje dijaloga između Kosova i Srbije važna tema i za Kosovo i za ceo region, zbog čega je potrebna međunarodna umešanost i zato je Kvinta pozvala na njegovo obnavljanje, dok pitanje izbora zavisi od Kosova, da li će ih raspisati ili neće.

„Pročitao sam ‘komentatore’ koji tvrde da je izjava Kvinte bio poziv na formiranje nove vlade bez izbora. Zašto novine štampaju svoje gluposti a da nas ne pitaju šta mislimo? Nije ni čudo što se građani Kosova često osećaju neinformisani“, napisao je O’Konel.

On je naglasio da je „ponovno pokretanje dijaloga i zaključivanje sveobuhvatnog sporazuma u interesu su Kosova i celog regiona“. „Zato vaši prijatelji žele da budete spremni da što pre ozbiljno razgovarate „, poručio je britanski ambasador u demantijusaopštenja koje je objavilo ksovsko ministarstvo, a prenosi Kosovo onlajn. Izvor:Danas

Izvor i obrada: Jutarnji GLASnik                            Foto:Screenshot,PX

Ostavite komentar