Ode Tomislav u penziju

Beograd — Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je prelomio! 31. maja podnosi zahtev za penziju, piše „Kurir“ i dodaje da to da ne znači da će on reći zbogom i politici.

RADIO CELOG ŽIVOTA

Nikolić tvrdi da još nije izvagao, niti se dogovarao da li će i koju funkciju dobiti posle mandata. Jedno je sigurno – penzija mu ne gine, dodaje list.

„Ispunio sam sve uslove za penziju, jedino me još funkcija drži. Podneću zahtev već 31. maja, čim mi istekne mandat. Imam 65 godina i 45 godina staža, ceo život radim, izuzev perioda služenja vojnog roka. – izjavio je Tomislav Nikolić za „Kurir“.

Na pitanje da li to znači da će se povući i iz političkog života, Nikolić kaže: „To ne znači da ću ići u političku penziju, zasad samo starosna“.

On nije hteo da otkriva sve svoje planove.

„Kurir“ piše da odlazeći predsednik ne mora mnogo da brine za finansije – može da računa na mesečnu penziju od najmanje 104.000 dinara, što je 80 odsto od njegove trenutne plate od oko 130.000.

Tomislav Nikolić će i nakon isteka mandata moći da uživa u privilegijama. Naravno, ukoliko ne ugovori neku političku funkciju, dodaje list.

On ima pravo na kancelariju, savetnika i sekretara, obezbeđenje, automobil, status počasnog predsednika, diplomatski pasoš…

Prema zakonu o predsedniku, on šest meseci nakon završetka mandata prima punu predsedničku platu, a taj period može, na zahtev, da se produži na godinu dana, navodi „Kurir“.

Foto: Ilustracija/ Zicer.org, Izvor: Tanjug/ B92

One Comment

Ostavite odgovor