GRADOVI HRONIKA VESTI

Podignuta optužnica protiv Jutke za polno uznemiravanje

Podignuta optužnica protiv Jutke za polno uznemiravanje

Protiv predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke javni tužilac u Kruševcu podigao je optužnicu za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje zloupotrebom službenog položaja.

Podignuta optužnica protiv Jutke za polno uznemiravanje                      Screenshot

Prema saznanjima beogradskog lista, optužnica je podignuta samo u slučaju Marije Lukić, bivše Jeličićeve sekretarice i stranačke koleginice koja ga je prva i prijavila.

„Iako je prijavom obuhvaćeno sedam žena, zbog zastarelosti ili nedostatka dokaza tužilac u optužnom predlogu kao oštećenu navodi samo Mariju Lukić“, otkriva izvor „Blica“ iz Osnovnog javnog tužilaštva u Kruševcu.

Dnevnik navodi da to znači da su odbačene prijave Snežane Bojić, Sandre Milanović, Julijane Kolarević i još tri žene koje su prijavile Jeličića za seksualno uznemiravanje.

Navodi se da će za ovaj slučaj biti nadležan Osnovni sud u Brusu ukoliko ne dođe do neke promene, odnosno ukoliko neka od strana ne bude tražila izuzeće.

Marija Lukić kaže da je očekivala da optužnica bude podignuta, iako joj se, od kada je slučaj završio u policiji, pa zatim u tužilaštvu, činilo da je svaki dan dug kao godina.

Foto: Printscreen/ Kurir

Navodi se da je Marija Lukić za manje od dve godine dobila 15.000 lascivnih sms poruka, a u nekima se nalazilo i priznanje da je na silu pokušao da je poljubi. „Blic“ navodi da druge žene nisu dobijale poruke, ali da jesu imale uznemirujuća iskustva sa Jutkom.

List navodi da, iako su iz Srpske napredne stranke najavili da će isključiti Jeličića kada bude pozvan u policiju, promenili stav, pa je predsednik Izvršnog odbora SNS rekao da će sankcija uslediti ako se dokaže da je Jeličić kriv.

Izvor: Kurir/ Tanjug, Blic

Ostavite komentar