VESTI

Produžen rok do kraja novembra za drugi međunarodni književni konkurs “PESMODARI MIRA“ 2017.

Na molbu pesnika koji nisu stigli da pošalju svoje radove na konkurs, umesto prvobitnog roka za prispeće radova 21. septembra 2017. godine, odnosno do Međunarodnog dana mira, konkurs će biti otvoren do kraja novembra 2017. godine.

Foto. Slavica Jovanović

Zbog velikog interesovanja, u znak sećanja na Slađanu Jovanović šahistkinju (16.3.1975. – 14.11.1996.), iz Mačvanskog Prnjavora, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći, raspisuje se Drugi Međunarodni književni konkurs pod nazivom: ”Pesmodari mira”, u saradnji sa inicijatorom Slavicom Jovanović, novinarkom i književnicom i Izdavačkom kućom “Svairos “iz Beograda, dr Milanom Mladenovićem, književnikom .

Prva pesma bi trebala bude na temu šaha sa jasnom porukom:

– Da se svi ratovi sveta presele na 64 šahovska polja.

Druga pesma bi trebala da bude na temu mira u svetu, sa porukom:

– Stop ratovima! I posvećena borbi protiv terorizma, protiv hemijskog i biološkog naoružanja, sa željom da vedrim nebom uzlete beli golubovi mira.

Poziv je upućen svim autorima darodarima i slobodarima mira. Jedan autor može poslati najviše dve pesme. Radovi se šalju pod punim imenom i prezimenom, sa kraćom biografijom autora, adresom i telefonom, na e-mail slavicaj1969@gmail.com ili na e-mail slavicajov69@gmail.com

DETALJNIJE O KONKURSU I USLOVIMA PROČITAJTE OVDE

Slavica Jovanović

[frontpage_news widget="9692" name="Prethodni članci"]

 

Ostavite komentar