REGION VESTI

Sin Ratka Mladića Dodikov kandidat za predsednika?

Darko Mladić, sin Ratka Mladića navodno je jedan od mogućih kandidata Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika za predsednika Republike Srpske na predstojećim opštim izborima.
Foto: Screenshot/ Youtube

Mladićeva kandidatura ušla je u uži izbor Milorada Dodika i SNSD, a pojedini savetnici aktuelnog predsednika Srpske smatraju da bi kandidatura sina ratnog komandanta Vojske RS ostavila bez ikakve šanse za pobedu kandidata opozicionog Saveza za promene Vukotu Govedaricu, navode neimenovani izvori beogradskog lista „Blic.“

„Bili koji drugi kandidat vladajuće partije ne garantuje izbornu pobedu nad izabranim kandidatom Saveza za promene. S druge strane, kandidaturom sina Ratka Mladića za poziciju predsednika Srpske u vrhu SNSD računaju da bi sigurno obezbedili ogromnu podršku najvećeg dela boračke populacije, kao i običnih ljudi koji uMladiću vide nekog ko je najzaslužniji za stvaranje i odbranu Srpske“, tvrde sagovornici „Blica“.

Veliki plus eventualnoj kandidaturi Darka Mladića, dodaju oni, predstavljalo bi i to što se radi o nestranačkoj ličnosti, koja govori nekoliko stranih jezika.

„U vrhu SNSD razmišljaju i o tome da bi najveći deo neopredeljenih birača na izborima svoj glas sigurno pre dali Darku Mladiću nego kandidatu SDS Vukoti Govedarici“, navode isti izvori.

Darko Mladić nije za list želeo da potvrdi, ali ni da demantuje informaciju da je njegovo ime ušlo u uži krug kandidata.

Neimenovani izvori beogradskog dnevnika, takođe, tvrde i da je pored Darka Mladića, čije je ime nedavno ušlo u uži izbor kandidata vladajuće partije za predsednika Srpske, u igri i dalje aktuelna premijerka RS Željka Cvijanović, zatim ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, kao i delegat SNSD u Domu naroda Parlamenta BiH Sredoje Nović.

Izvor: Mondo.rs

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar