DRUŠTVO VESTI

Srbi su dozvolili da ih u 21. veku vode netalentovani psiholog, lenji komunalni radnik i Vučić, bez dana radnog staža van politike.

„Gori od najgorih su tek došli“, rekao je Ljubivoje Tadić, glumac i bivši upravnik Narodnog pozorišta, koji je u Biblioteci grada Beograda predstavio svoju knjigu „Lična dokumenta“.

Foto: arhiva Novosti

Tadić u knjizi iznosi oštre kritike na događaje u kulturi pošto je DOS preuzeo vlast 2000. godine. On je na promociji rekao da će sledeća knjiga biti još oštrija i „surova obdukcija srpskog društvenog bića“.

Glumac i bivši upravnik Narodnog pozorišta, koji je bio i voditelj mitinga nekadašnje Demokratske opozicije Srbije (DOS) 2000. godine, kaže da su Srbi dozvolili da ih u 21. veku vode „Boris Tadić, netalentovani profesor psihologije, Tomislav Nikolić, lenji komunalni radnik i Aleksandar Vučić, koji nema nijednog dana radnog staža van politike“.

Upozorio je da su Narodno pozorište i druge ustanove kulture posebno ponižene.

Prema njegovim rečima, stanje je postalo katastrofalno kad je 2004. godine na vlast došao Vojislav Koštunica, jer su se tada pojavili oni koji su počeli da nose sakoe – da bi imali dovoljno džepova da u svaki stave po člansku kartu raznih partija.

Predstavnik izdavača, kompanije Vukotić medija, Manojlo Vukotić, rekao je da je prvi deo knjige lična i i porodična ispovest autora, ali da su u drugom „naša dokumenta – deo u kome Ljuba pravi našu zajedničku scenu, pravi iz epizode u epizodu presek naših života u burnom i prelomnom vremenu“.

Opisuje političke vratolomije u Srbiji, govori o ministrima kulture koji ne razumeju kulturu, o pozorišnim glumcima koji postaju „pozorišni tezgaroši“, o zabranjivanju predstava „iza zavese“,rekao je Vukotić.

Izvor: Fonet/ N1

Ostavite komentar