VESTI VIDEO GLASNIK

„Srbija će biti večna dok su joj deca verna”poruka SČP sa Ravne gore odzvanja VIDEO

Proglašenje novih  srpskih vojvoda spred spomenika đeneralu Draži na Ravnoj gori

„Srbija će biti večna dok su joj deca verna”poruka SČP sa Ravne gore odzvanja

 

Na dan krsne slave Srpskog četničkog pokreta Sveti Prokopije, 21. 07. 2019. na Ravnoj gori vojvoda Gojko Rabrenović iz Ljubića, predsednik SČP-a pozdravio je četnike okupljene pred spomenikom đeneralu Draži Mihailoviću.

Vojvoda je poručio  „Srbija će biti večna dok su joj deca verna”, a zatim je proglasio nove srpske vojvode i svečano je uručio rešenja o unapređenju u više činove.

Tako su u zvanje vojvoda proizvedeni Đorđe Lukač sa Floride, kojem nije bilo teško da preleti pola planete kako bi doživeo ovu čast, zatim Goran Hadži Milovanović iz Čačka, i Zlatko Gajić iz Bogovađe kod Lajkovca. Novi potpukovnik je Danijel Aleksić iz Busilovca kod Paraćina, major Miomir Šojić sa Floride, kapetan Milovan Cvjetinović iz Dragojevca u Mačvi, pukovnik je postao Saša Živković iz Busilovca, kapetan Dragan Cvjetković iz Bijeljine, kapetan Ilija Ćirković iz Kraljeva, isti čin je dobio i Nebojša Zlatanović iz Busilovca.

VIDEO:Proglašenje novih  srpskih vojvoda spred spomenika đeneralu Draži na Ravnoj gori

Oglasila su se i zvona crkve Sveti Đorđe, a srpski četnici su se pomolili i upalili sveće za svoje najbliže, kao i poginule srpske ratnike koji su dali svoj život za čast i otadžbinu, a zatim su otišli da proslave krsnu slavu Srpskog četničkog pokreta Sveti Prokopije.

Iznenađenje je sledilo,  kada su prisutni saznali da će Srpski četnički pokret podići  na svom imanju na Ravnoj gori crkvu brvnaru, pokajnicu šest sa četiri, visoku deset metara, i da je već završen projekat za tu bogomolju. Ovu lepu vest saopštio je sveštenik i namesnik SPC iz Sremske Mitrovice, Ljubomir Hadži Volarević, koji je  držao bogosluženje na slavi SČP – a.

Radost je bila potpuna kada je Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije rekao da će pomoći izgradnju ovu bogomolju.

VIDEO:Da kum nije dugme dokazuje i novi nadimak Velimira Velje Ilića Od sada mu je nadimak ČIČA Velja

Srpski četnički pokret je pre dve godine preneo svoje sedište iz Beograda na Ravnu goru. Domaćinstvo slave za sledeću godinu primili su sveštenik Ljubomir Volarević i vojvoda Slobodan Otašević iz Lugova kod Čačka.

Autor: Branka Lazić                                                         Foto i video: Branka Lazić

Izvor: Jutarnji GLASnik

 

Ostavite komentar