DRUŠTVO VESTI

Video: Nestali novinar o ubistvu Olivera Ivanovića i kome se sve zamerio

MUP odmah po saznanju da je nestao novinar Stefan Cvetković uključio više različitih organizacionih jedinica u potragu – žandarmeriju, ronioce, helikopter. Dok policija intenzivno rasvetljava sve okolnosti ovog slučaja,oglasio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. „Svakih 15 minuta me Gašić i Stefanović obaveštavaju. Rekao bih da su svi resursi na raspolaganju policiji i BIA-i u Beloj Crkvi. Nadam se da će uspeti da reše taj slučaj. Više detalja o ovom slučaju ne mogu da iznosim“, rekao je Vučić.

Kome se nestali novinar Stefan Cvetković zamerio?

Izneo informacije o ubistvu Olivera Ivanovića februar 2018

VIDEO : Ubistvo Olivera Ivanovića naručeno za 40.000 evra!

Cvetković je u žižu javnosti proteklih godina došao nekoliko puta, kada je u više navrata izjavio da mu je prećeno.

-Poslednji put u javnosti se pominjao kada je 19. maja ove godine ispričao medijima da je bio šest sati zadržan na administrativnom prelazu Jarinje i naveo da je nakon toga od kosovske policije dobio dokument kojim se potvrđuje da je po nalogu specijalnog tužioca koji vodi istragu o ubistvu kosovskog političara Olivera Ivanovića, zadržan u policijskoj stanici u blizini prelaza zbog ispitivanja.

Cvetković je tada ispričao da je na Kosovo išao novinarskim poslom, jer, kako je rekao, radi na istraživanju ubistva Olivera Ivanovića. „Nisu imali drugi način da dodju do mene, pošto su primetili da sam došao u kontakt sa nekim ljudima koji su im interesantni za istragu“, rekao je Cvetković Beti nakon što je pušten.

-On je u februaru mesecu u Beogradu održao konferenciju za novinare pod nazivom „Koliko košta likvidacija na severu Kosova“, kada je pokazao i fotografije osoba koje su navodno bile umešane u likvidaciju Olivera Ivanovića i izneo tvrdnje da je taj atentat plaćen 40.000 evra.

Novinar tvrdi da ove osobe znaju ko ga je ubio!
Cvetković je pozvao istražne organe da ove informacije proveri

On je kazao da detalje i podatke oko ubistva Ivanovića dobio uz pomoć novinara iz Prištine, ali i Albanije, ali da se s njima izlazi u javnost tek sad, iz bezbednosnih razloga.

– Imali smo informacije o postojanju više kriminalnih grupa, na teritoriji koju mi ovde zovemo sever Kosova, a ona je malo šira, i ima svoje delove i u južnoj Srbiji, i u delovima Sandžaka, i na celokupnoj teritoriji Kosova – kazao je on i dodao da su imali naznake da je jedna od njih planirala da „nešto uradi“.

– Mi smo desetak dana pred sam čin imali informaciju da su na teritoriji Kosovske Mitrovice prisutna lica koja su angažovanja za izvršenje nekog kriminalnog čina, bilo je naznaka da to može da bude i likvidacija – kazao je Cvetković.

-2017. se sukobio sa lokalnim čelnicima SNS koji su ga tužili za iznošenje laži i neistina, pa ga je po toj tužbi sud i osudio. Međutim, mesec dana kasnije, drugi sud je tu presudu poništio, a Cvetković je rekao da će, ako se tvrdnje SNS dokažu, tužiti sam sebe.

-Pretnje su se ponovile i 2015. kada je Cvetković pisao o zloupotrebama u Fondu za kapitalne investicije Vojvodine.

– Kako su preneli mediji 2013. je izjavio da su njega i njegovog sina presreli nepoznati muškarci, koji su vitlali oružjem i zapretili mu da će se njegovom sinu nešto dogoditi ukoiliko ne zaćuti. Prema njegovim tadašnjim rečima, on pretpostavlja da je pretnja stigla zbog toga što je istraživao slučaj nezakonite nabavke lekova.

Izvor: Agencije, Media Centar

Ostavite komentar