VESTI

Zorana bi Čolu, mi joj predlažemo Boru za avion

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će predložiti „Er Srbiji“ da jedan avion te kompanije nosi ime pevača Zdravka Čolića.

„On je prosto legenda i traje dugo, i ja bih volela da isto toliko traje i Er Srbija i predlog mog ministarstva je da jedan avion nosi ime Zdravka Čolića“, rekla je Zorana Mihajlović za TV Pink, navodi se na sajtu te televizije.

Redakcija Jutarnjeg Glasnika se ne slaže sa predlogom Zorane Mihajlović, te taj njen predlog smatramo diskriminacijom među našim muzičkim umetnicima.

Ako je morao jedan avion da se nazove po Goranu Bregoviću, rođenom Sarajliji, zašto bi i drugi Sarajlija dobio avion sa svojim imenom, a nije javno podržao Aleksandra Vučića.

Naš predlog je Bora Drljača. I Bora je legenda i traje dugo, žene ga obožavaju možda i više od Čole, a takođe nije rođen u Srbiji. 

Foto: volimpodgoricu.me/ arhiva alo, Nenad Đorđević, Twiter

Predlažemo ministarki da razmisli o našem predlogu, te ako nije dovoljno dobro upoznata sa kvalitetima našeg legendarnog Bore, što pre da ga upozna i sazna više o njegovom liku i delu.

Ovom prilikom joj predlažemo da se svakom avionu, bilo putničkom, vojnom ili onom za zaprašivanje komaraca, da ime po nekom pevaču ili popularnoj pevaljki, jer Srbija nema drugih umetnika ili naučnika, književnika ili daleko bilo heroja koji su zaslužili da neki avion bude nazvan po njima.

Foto: volimpodgoricu.me/ arhiva alo, Nenad Đorđević, Twiter,

Jutarnji GLASnik/ M. A. M.

Ostavite komentar