MUZIKA VIDEO GLASNIK

Bilja Krstić i „Bistrik“: „Jonje, Jonje“ – Kad bogat voli sirotu (VIDEO)

Bilja Krstić i „Bistrik“ objavili spot „Jonje, Jonje“. Kadrovi snimani u selu Rogljevu, iznad Negotina, koje datira iz druge polovine 19. veka i vrlo je autentično, dok je kostime sašila Negotinka Mona Mišić

Foto: Screenshot/ Youtube

CENjENA pevačica etno-muzike Bilja Krstić i njen orkestar „Bistrik“ objavili su spot za pesmu „Jonje, Jonje“, koja je za samo tri dana na „Jutjubu“ imala veliki broj pregleda. Kadrovi za spot snimani su u selu Rogljevu, iznad Negotina, koje datira iz druge polovine 19. veka i vrlo je autentično, dok je kostime sašila Negotinka Mona Mišić po uzoru na originalne nošnje kakve je narod u tom kraju nekad nosio.

– Ova pesma je od prvog izvođenja osvojila srca publike – objašnjava nam Bilja Krstić. „Jonje, Jonje“ je jedna ljubavna priča poput onih koje smo slušali od naših baka i deka o vremenima u kojima su naši preci živeli. Jonje je viđeniji momak koji voli siromašnu devojku, ali je njihova ljubav osuđena na neuspeh jer se Jonje, ipak, odlučuje za bogatu devojku.

Foto: Screenshot/ Youtube

Kako se tada živelo i šta je u srcima ovih mladih ljudi oseća se i čuje kroz tekst i muziku pesme kojom Bilja Krstić i „Bistrik“ nastavljaju promociju novog albuma „Svod“ .Pesma „Jonje, Jonje“ („Ioane, Ioane“) veliku pažnju izazvala je i na svetskimlistama „vorld mjuzik“ scene, budući da je engleska kuća „Ark mjuzik“ album objavila za svetsko tržište.

Ostavite komentar