POLITIKA VIDEO GLASNIK

DRMATIČNA PORUKA SRBA SA KiM: Pomozite nam, sprečite Vučića da potpiše pravno obavezujući sporazum (VIDEO)

Narodni poslanik i poslednji gradonačelnik Zubinog Potoka po srpskim zakonima Slaviša Ristić, bio je gost emisije „RasPravda“ produkcije „HelmCast“.

Foto: Youtube

Ristić je objasnio kako je Aleksandar Vučić u dogovoru sa EU i Albancima omogućio uspostavljanje vlasti nelegalne terorističke države Kosovo u opštinama Leposavić, Kosovska Mitrovica, Zubin Potok i Zvečan i upozorava na egzodus Srba koji bi mogao da usledi ako se potpiše sporazum po kome se Kosovu daje mesto u UN.

Ristić je rekao da je Vučić državnost Srbije zamenio za zajednicu srpskih opština što je katastrofa za srpski narod.

– Bez države Srbije nema života Srbima na Kosovu i Metohiji. Gola laž je da nam ZSO omogućava opstanak. – objašnjava on i dodaje:
Ukoliko Beograd potpiše akt o priznanju Kosova, što je suština pravno obavezujućeg sporazuma, to će biti razlog da Srbi napuste Kosovo i Methiju!

Foto: Youtube

On je rekao da Srbi ne mogu da opstanu na nezavisnom Kosovu. Ristić je upozorio na manipulacije koja vlast iz Beograda vrši šaljući poruke, da će ako se ne potpiše pravno obavezujući sporazum i prizna Kosovo, Albanci proterati sve Srbe.

On kaže da je istina suprotna i da, ako Srbija odustane od Kosova, da će uslediti novi egzodus.

Ristić u emisiji detaljno govori o situaciji pre i nakon Briselskog sporazuma, saradnji Vučića sa albanskim teroristima Tačijem i Haradinajem i drugim bitnim temamama po opstanak Srba na KiM.

Autor i voditelj: Miodrag Zarković

Izvor: HelmCast

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar