DRUŠTVO VIDEO GLASNIK

„Kada te uplaše, sve su ti uradili!“ – Arsenijević ostaje rektor, Slavica Đukić Dejanović gubitnik? (VIDEO)

Savet Univerziteta u Kragujevcu danas odbacio preporuku Agencije za borbu protiv korupcije
Foto: Screenshot/ Youtube

Rektor Univerziteta u Kragujevcu Nebojša Arsenijević, kao što je Danas već i nagovestio, ostaje na toj funkciji i nakon današnje sednice Saveta Kragujevačkog univerziteta.

Savet Univerziteta u Kragujevcu juče je, naime, po drugi put u poslednja dva meseca odbacio preporuku Agencije za borbu protiv korupcije da Nebojša Arsenijević bude razrešen sa mesta rektora. Za razliku od prethodnog puta, kad ta preporuka nije ni razmatrana, Savet je juče jednoglasno odlučio da ne prihvati sada već izvršno rešenje Agencije o smeni Arsenijevića.

Savet Univerziteta u Kragujevcu danas je, takođe jednoglasno, konstatovao da je doktorat sina rektora Arsenijevića, Aleksandra (Arsenijevića), na kragujevačkom Fakultetu medicinskih nauka (FMN) – ispravan. Inspekcija Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja nedavno je, pak, konstatovala da je Aleksandar Arsenijević doktorske studije na FMN-u upisao pre završetka osnovnih studija, nakon čega su prosvetne vlasti naložile poništenje njegovog doktorata.

Agencija za borbu protiv korupcije je, podsetimo, i ovom prilikom, još 28. novembra prošle godine preporučila da Arsenijević bude razrešen sa rektorske funkcije, zato što je, kako je navedeno u rešenju Agencije, sa zetom Radomirom Mitrićem sklopio dva ugovora o autorskom delu (ukupna vrednost tih poslova je 30.000 dinara – prim. Z. R.), čime je „došao u sukob interesa“.

Ministar prosvete Mladen Šarčević minulih dana je najavio da će 28. marta da preduzme određene mere povodom aktuelne situacije na Univerzitetu u Kragujevcu. Rektor Arsenijević je prošle sedmice izjavio da će eventualna odluka ministra Šarčevića o njegovoj smeni da bude nezakonita.

Mi vam preporučujemo da pogledate konferenciju za štampu rektora prof. dr Nebojše Arsenijevića iz februara meseca, u kojoj tvrdi da iza cele afere stoji Slavica Đukić Dejanović, pa poslušajte i drugu stranu.

Verovatno profesor Arsenijević nije svetac i verovatno je i pravio neke greške tokom svog rada, ali smo ovog puta na njegovoj strani. Nama dosadašnje iskustvo govori da, čim je u tu priču umešana ministarka sa dva prezimena, tu nešto debelo smrdi!  I nikad se ništa dobro po ovu zemlju i ovaj narod nije izrodilo iz kuhinje prebogate levičarke Slavice Đukić Dejanović i njene kameleonske, čas crvene, čas žute ili već kako zatreba, kofersko levičarske kompanije.

Pogledajte video, pa prosudite sami:

Priredio: Jutarnji GLASnik, Izvor: Danas, Z. R.

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar