VIDEO GLASNIK

Pre 10 godina Marija Šerifović osvojila Evropu „Molitvom“! Nastja Gabor peva Marijin bluz

Na takmičenju za pesmu Evrovizije u Helsinkiju 13. maja 2007. godine, pobedila je predstavnica Srbije Marija Šerifović sa pesmom “Molitva”.

Sem nje i njenog tima, koji je vodio producent Saša Mirković, malo ko je verovao u Mariju i da tako nešto može da se desi.

Pobednička euforija iz Heksinkija brzo se prenela i na Srbiju. Beograđani su pobedu Marije Šerifović proslavljali u centru grada. Vatromet, trube, sirene i uzvici «Marija» i «Srbija», odzvanjali su satima, tokom noći, na Trgu Republike.

Nekoliko stotina Beograđana, među kojima je bilo najviše mladih, na obrazima, su imali iscrtana crvena srca koja su bila zaštitni znak nastupa Marije Šerifović.

Marija je kasnije nastavila svoju uspešnu karijeru i ma šta pevala, taj njen šumadijski bluz u glasu i emociji, definitivno je Mariju postavio na tron srpske pop muzike, sa koga će je teško neko pomeriti u skorije vreme. 

Pesma „Molitva“ je nastavila da živi i u interpretaciji mnogih pevača širom Evrope.

Nedavno smo vam predstavili mladu slovenačku pevačicu Nastju Gabor i njenu pesmu „Taj dan„,  u članku  „Ona dolazi i obara s nogu „ .

Foto: Privatna arhiva

Malo je poznato da se Nastja 2011. godine, sa samo 16 godina, prijavila na takmičenje „Misija Evrovizija„, gde se tražio  predstavnik Slovenije za Evroviziju i tom prilikom otpevala baš Marijinu „Molitvu“.

Između Marije i Nastje postoji hiljadu razlika, al im je zato zajednički isti božanski talenat i neki unutrašnji vrisak i oluja emocija koje donosi njihov glas i skoro svaka njihova interpretacija.  Na ovim prostorima i u ovom vremenu, malo ko to ima i malo ko može kao njih dve, da bez obzira na pesme koju pevaju, donose ono što mogu da donesu samo najveće bluz pevačice.

Poslušajte audiciju Nastje iz 2011. godine i kako je otpevala Molitvu na takmičenju i uživajte:

Redakcija Jutarnji GLASnik/ M. A. M.

Ostavite komentar