POLITIKA VIDEO GLASNIK

Prof. dr Dejan Mirović – Vučićeva nemoguća misija: IZDATI, A VLADATI (VIDEO)

Gost emisije „RasPravda“, u produkciji „HelmCast“, bio je prof. dr Dejan Mirović koji je govorio o poslednjoj poseti Aleksandra Vučića Moskvi, odnosima Srbije i Rusije, kritikovao je ekonomsku politiku Vlade Srbije kao i politiku prema Kosovu i Metohiji.

Foto: Screenshot/ Youtube

On je Vučićev boravak u Moskvi opisao kao “PR akciju” bez ikakve težine. Vučićeve posete Rusiji, Mirović vidi kao nastojanje da zadrži rusofilsko glasačko telo ali da nema nikakvih sporazum i dogovora kojima se potvrđuje i takva politika. Zbog toga je, kako je rekao, prisustvo Rusije u Srbiji na samo 25 posto od onoga što bi Moskva želela.

Mirović je Vučića uporedio sa Milom Đukanovićem tvrdeći da između njihovih ideologija postoje sličnosti.

– Kod Vučića postoji mešavina kriminalne-švercerske ideologije Mila Đukanovića i ideologija druge Srbije. U toj mešavini česti su Vučićevi karikaturalni ispadi – kaže Mirović.

Mirović je rekao da je uveren da bi Vučić dao tzv. Kosovu mesto u UN kada bi bio siguran da neće posle toga izgubiti vlast u Srbiji.

– Vučić bi očigledno želeo da potpiše ulazak Kosova u UN, a da ostane na 50 posto popularnosti. Mislim da je to nemoguća misija – kaže Mirović.

Mirović, koji je profesor na Pravnom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici, detaljeno je opisao u emisiji kako je pozicija države Srbije oslabljena u južnoj pokrajini od dolaska Aleksandra Vučića na vlast, a da su Srbi sada u situaciji da se plaše i drugih Srba.

Autor i voditelj emisije je Miodrag Zarković

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar