SVET VESTI VIDEO GLASNIK

Putin otvorio Krimski most vozeći kamion (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin je otvorio drumski deo Krimskog mosta. On je sam provozao kamion „kamaz“, koji je prvi prešao preko mosta. Putin je čestitao građevincima što su pola godine pre roka završili gradnju.

Screenshot

„Čestitam vam. To je prvi deo, prva linija, ali sigurno najvažnija. Ne sumnjam da ćemo do jeseni završiti teretni deo, a kroz godinu dana i železničku prugu“, rekao je Putin. „Pojehali“, rekao je Putin nakon što je seo u kabinu kamiona. Njegov kamion se nalazio na čelu kolone od 30 kamiona koji testiraju izdržljivost mosta. Vožnja je trajala 16 minuta.

Ograničenje brzine preko mosta iznosi 90 kilometara na sat. Most će sutra biti otvoren za javnost.

Screenshot

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov saopštio je novinarima da Putin poseduje vozačku dozvolu za C kategoriju vozila, odnosno za voženje kamiona. „On ju je dobio još pre dvadesetak godina“, rekao je on. Krimski most je povezao Krim sa Krasnodarskim krajem i tako postao najduži u Evropi (19 kilometara).

Putin je izrazio nadu da će drugi i treći deo mosta preko Kerčkog moreuza biti završeni kvalitetno i u roku. Država će i dalje izvoditi po celoj zemlji projekte poput Krimskog mosta, dodao je ruski predsednik.

Ostavite komentar