DRUŠTVO VIDEO GLASNIK

Stanka Pejović o nasilju nad ženama: Dokle god se ponašaš kao žrtva i bićeš žrtva. Onog trenutka kada staneš, odlučiš da više nećeš biti žrtva nekoga, karte se same otvaraju da ne budeš više u toj priči

Gost emisije „Forum“ na Narodnoj televiziji bila je Stanka Pejović, generalni sekretar sportskog društva „Radnički“, kikbokser i bivša kaskaderka.

Marija Gojković i Stanka Pejović, Foto: Screenshot/ Youtube

Ona u intervju govori o svim iskušenjima koje je imala na čelu SD “Radnički” i štrajku glađu kojim se izborila da to najstarije sportsko društvo u Srbiji opstane.

Kao majka troje dece, ona u emisiji govori o tome kako uspešno raditi posao i biti roditelj i žena, kakav je odnos prema ženama u sportu, o nasilju nad ženama, ali i pojedinim ženama koje zloupotrebaljavaju zakone da pokažu na nasilje tamo i gde ga nema.

– Dokle god se ponašaš kao žrtva i bićeš žrtva. To je tačno. Onog trenutka kada staneš, odlučiš da više nećeš biti žrtva nekoga, karte se onda same otvaraju da ne budeš više u toj priči – objašnjava ona.

Ona je rekla da se zgražava od nasilja u porodici, ali da ni sve žene nisu “cvećke” i da zakonska rešenja u toj oblasti nisu najbolja .

– Mislim da će biti dosta zloupotrebe od strane pojedinih žena. Mislim da nisu sve žene “cvećke”. Nažalost, zakon nam je takav da svako može biti u pravu. Neko ko je kriv može da se izvuče a neko ko nije krvi može da nastrada – kaže ona.

Sportsko druptvo Radnički postoji već 98 godina i nastarije je u Srbiji. Stanka Pejović najavljuje pravi spektakl za obeležavanje 100 godina postojanja SD “Radnički”, više o tome saznajte u emisiji:

Izvor: Radio Snaga Naroda – zvanični kanal

[frontpage_news widget="13129" name="Prethodni članci"]

Ostavite komentar