VIDEO GLASNIK

UNUK MILUNKE SAVIĆ: Istorčari mi zameraju, ali ovo je prava istina o mojoj babi heroju (VIDEO)

U novoj epizodi emisije „Forum“ gost je bio dr Đorđe Minkov unuk srpskog heroja Milunke Savić. Dr Minkov je direktor Visoke strukovne škole „Prof. dr Radimir Bojković“, u emisiji govori o odrastanju uz babu heroja, u čemu se ralikuju priče koje mu je baba pričala od onih koje zvanična istorija beleži, ali i o posletarnom životu Milunke Savić.
Foto: Youtube

Minkov je ispričao prepričao neke od priča koje mu je baka pričala pa i kako je zarobila grupu bugarskih vojnika. Prema priči koju mu je pričala baba, ona je zalutala greškom u bugarski rov a kada je shvatila gde se nalazi, pre nego se razdanilo bacila je bombu i naterala Bugare da sa podigunutim rukama pređu u srpski rov.

On je ispričao da Milunka nije dozvolila da Bugari budu streljani.

Minkov je rekao da mu istoričari zameraju što govori o njenim pričama koje se razliku od zvanične istorije. Minkov kaže da istoričari nisu u pravu i da je Milunka veći heroj u istinitim pričama nego u onim koje su istoričari „ulepšali“.

Foto: Youtube

On kaže da je velika zabluda javnosti da je Milunka bila nesrećna svojim životom, ali da je prava istina da je ona bila srećna i volela Srbiju i da je zato odbila ponudu Francuske da joj daju palatu i penziju ali da se preseli u tu zemlju.

Pogledajte celo svedočenje Đorđa Minkova o svojoj baki:

Autor i voditelj: Marija Gojković

Radio Snaga naroda

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar